Кулінарія

Яйця, фаршировані відвареним м’ясом

Рецепт примітний тим, що в ньому можна використовувати приготоване раніше, м’ясо-наприклад, з бульйону.

Інгредієнти

  • 300 гр. відварного м’яса, краще всього буде м’ясо з бульйону
  • 8 яєць
  • 1 ст. ложка улюбленої приправи до м’яса
  • 2 столові ложки майонезу
  • 1/2 пучка петрушки
  • 1 ч. ложка солі
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 1 ст. ложка каперсів для прикраси

Приготування закуски

Яйця варю круто в підсоленій воді, очищаю від шкаралупи, розрізаю навпіл і прибираю жовтки.

М’ясо подрібнюю і обсмажую на столовій ложці олії з додаванням улюбленої приправи до м’яса.

Охолоджую м’ясо, потім подрібнюю його разом з жовтками за допомогою м’ясорубки. Змішую з майонезом і петрушкою до отримання однорідної маси.

Порада: хороший спосіб фарширувати яйце – відварене яйце розрізати навпіл, не очищаючи його від шкаралупи. Це непросто – потрібно використовувати гострий ніж. Таке яйце виймають з шкаралупи, залишаючи її недоторканою. Саме яйце подрібнюється і змішується, наприклад, з смаженою цибулею, грибами, лососем, часником, кропом, шинкою, паприкою склад залежить від уподобань гурманів. Начинку кладуть назад у шкаралупу, обвалюють у сухарях і обсмажують на сковороді.

Ще одна не менш популярна начинка для яєць – мус. Для цього вершковий сир змішують з вашим улюбленим інгредієнтом, наприклад, з лососем, шинкою, петрушкою, грибами. Начинка набуває колір залежно від використовуваного продукту. Приготоване таким чином начинка видавлюється в половину звареного яйця (на цей раз без шкаралупи).

Пасту краще всього наносити кондитерським мішечком на порожні половинки, прикрасивши каперсами або петрушкою.