Яйця, фаршировані відвареним м’ясом
Рецепт примітний тим, що в ньому можна використовувати приготоване раніше, м’ясо-наприклад, з бульйону.
Інгредієнти
- 300 гр. відварного м’яса, краще всього буде м’ясо з бульйону
- 8 яєць
- 1 ст. ложка улюбленої приправи до м’яса
- 2 столові ложки майонезу
- 1/2 пучка петрушки
- 1 ч. ложка солі
- 1 ст. ложка вершкового масла
- 1 ст. ложка каперсів для прикраси
Приготування закуски
Яйця варю круто в підсоленій воді, очищаю від шкаралупи, розрізаю навпіл і прибираю жовтки.
М’ясо подрібнюю і обсмажую на столовій ложці олії з додаванням улюбленої приправи до м’яса.
Охолоджую м’ясо, потім подрібнюю його разом з жовтками за допомогою м’ясорубки. Змішую з майонезом і петрушкою до отримання однорідної маси.
Порада: хороший спосіб фарширувати яйце – відварене яйце розрізати навпіл, не очищаючи його від шкаралупи. Це непросто – потрібно використовувати гострий ніж. Таке яйце виймають з шкаралупи, залишаючи її недоторканою. Саме яйце подрібнюється і змішується, наприклад, з смаженою цибулею, грибами, лососем, часником, кропом, шинкою, паприкою склад залежить від уподобань гурманів. Начинку кладуть назад у шкаралупу, обвалюють у сухарях і обсмажують на сковороді.
Ще одна не менш популярна начинка для яєць – мус. Для цього вершковий сир змішують з вашим улюбленим інгредієнтом, наприклад, з лососем, шинкою, петрушкою, грибами. Начинка набуває колір залежно від використовуваного продукту. Приготоване таким чином начинка видавлюється в половину звареного яйця (на цей раз без шкаралупи).
Пасту краще всього наносити кондитерським мішечком на порожні половинки, прикрасивши каперсами або петрушкою.